ظروف اکریلیک

ظروف اکریلیک از پلاستیک اکریلیک یا پلی‌متیل‌متاکریلات (PMMA) و یا پلکسی گلاس تولید می‌شوند. به طور کلی اکریلیک جزو مواد مصنوعی با ویژگی‌های خاص می‌باشد؛ این ماده پلیمری شفاف و سبک به دلیل مقاومت بالا در برابر شکستگی و وزن سبک در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال ظروفی که از مواد اکریلیک تولید می‌شوند نیز دارای مضرات و معایبی هستند. در ادامه این محتوا از سایت بهسازه به مضرات ظروف اکریلیک خواهیم پرداخت.

مضرات ظروف اکریلیک 

اکریلیک با توجه به مقاومت بالا در برابر ضربه و همینطور وزن سبک، امروزه تبدیل به یک جایگزین محبوب برای شیشه و پلاستیک‌های دیگر شده است.

ظروف اکریلیک علاوه بر وزن سبک و مقاومت بالا در برابر شکستن، از نظر طراحی نیز بسیار متنوع می‌باشند و با قیمت مناسبی نیز به دست مشتریان می‌رسند. با این حال این نوع ظروف نیز ضمن برخورداری از مزایای بسیار، دارای برخی مضرات و معایب نیز هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

آسیب ‌پذیری در برابر اشعه UV

ظروف اکریلیک در برابر اشعه UV آسیب‌پذیر هستند. اگر ظروف اکریلیک برای مدت زمان طولانی در برابر نور خورشید قرار داشته باشند، به مرور کدر و زرد می‌شوند. این تغییرات ظاهری نه تنها در زیبایی اکریلیک تاثیرگذار است، بلکه باعث کاهش کیفیت این نوع ظروف نیز خواهد شد. به همین دلیل اگر این ظروف را خریداری کنید، با هدف حفظ زیبایی آن‌ها در طولانی مدت، نباید آن‌ها را در محیط‌های خارجی قرار دهید.

آسیب‌پذیری در برابر حرارت

از دیگر مضرات ظروف اکریلیک، حساسیت در برابر حرارت می‌باشد. اگر اکریلیک در مجاورت دمای بالا قرار بگیرد، تغییر شکل داده و ذوب می‌شود. به همین دلیل استفاده از ظروف اکریلیک در مکان‌هایی که در معرض دمای بالا قرار دارند، چندان توصیه نمی‌شود. به طوری که اگر از ظروف اکریلیک در آشپزخانه و در نزدیکی اجاق گاز استفاده شود، نه تنها خراب شده و تغییر شکل می‌دهند؛ برای ایمنی افراد نیز خطرساز خواهند بود.

مقاومت کم در برابر مواد شیمیایی

اکریلیک در برابر مواد شیمیایی مقاومت بسیار کمی را دارد. این ماده مصنوعی در برابر برخی از مواد شیمیایی و همینطور حلال‌های صنعتی آسیب‌پذیر است و در صورت تماس با این مواد، آسیب دیده و خراب می‌شود. با این مضرات ظروف اکریلیک، باید بگوییم استفاده از آن‌ها در محیط‌های صنعتی و آزمایشگاهی که با مواد شیمیایی در ارتباط هستند، توضیه نمی‌شود.

بهسازه پلاست

خطرات بهداشتی ظروف اکریلیک برای سلامت انسان

از دیگر مضرات ظروف اکریلیک، خطرات بهداشتی این دسته از ظروف برای سلامتی انسان می‌باشد. در فرآیند تولید و شکل دهی ظروف اکریلیک، از مواد شیمیایی مضر استفاده می‌شود. این مواد برای سلامت انسان خطرساز هستند. همینطور برخی از تولیدکنندگان بر روی ظروف اکریلیک از پوششی با مواد سمی استفاده می‌کنند که با برخی خطرات بهداشتی همراه می‌باشد.

خراش ‌پذیری ظروف اکریلیک

اکریلیک آسیب‌پذیر بوده و خیلی راحت خراشیده می‌شود و این موضوع یکی از اصلی‌ترین معایب اکریلیک در مقایسه با شیشه است. این موضوع یعنی در طولانی مدت زیبایی و کارایی ظروف با جنس اکریلیک تحت تاثیر قرار می‌گیرد. چراکه خراش‌ها خیلی راحت قابل مشاهده هستند و اگر خیلی حساس باشید، باید آن‌ها را با ظروف نو تعویض کنید.

محدودیت در طراحی ظروف اکریلیک

با اینکه ظروف اکریلیک از نظر طراحی بسیار متنوع هستند؛ با این حال این دسته از ظروف نیز دارای محدودیت‌هایی در طراحی می‌باشند. تولیدکنندگان قادر نیستند به خوبی جزئیات را بر روی ظروف اکریلیک نمایش دهند. در طراحی‌های هنری و یا صنایع دستی، ظروف اکریلیکی به زیبایی ظروف تولید شده با شیشه و یا چوب نیستند.

هزینه بالای تولید ظروف اکریلیک

اکریلیک در مقایسه با متریال شیشه، ماده‌ای سبک‌تر و ارزان‌تر می‌باشد؛ با این حال در برخی مواقع هزینه‌های طراحی و تولید آن در مقایسه با شیشه بالاتر است. همینطور این ماده خراش پذیر بوده و در برابر حرارت نیز بسیار حساس می‌باشد؛ به همین دلیل در طولانی مدت هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آن نیز بالاست.

خطرات زیست ‌محیطی ظروف اکریلیک

اکریلیک یک ماده غیرقابل تجزیه می‌باشد و در صورتی که به درستی دفع نشود، باعث آلودگی آب و خاک خواهد شد. ضمن اینکه در طی تولید مواد اکریلیک از برخی مواد شیمیایی سمی استفاده می‌شود که با خطراتی برای محیط زیست همراه است.

در پایان

ظروف اکریلیک در کنار مزایای بسیاری که دارند، دارای برخی مضرات نیز هستند. اکریلیک ماده‌ای مصنوعی و محبوب است که در زمینه‌های متعددی استفاده می‌شود و مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارد. با این حال این ماده با مضراتی نیز همراه است که آن‌ها را به صورت کامل در این محتوا از سایت شرکت بهسازه پلاست بررسی کردیم. امیدواریم مطالعه این محتوا راهنمای مناسبی برای آشنایی با مضرات ظروف اکریلیک برای شما باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات از این مجموعه با کارشناسان آن تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *